Jeugd- en Kids Fitness

Jeugd fitness is bij ons onverdeeld in 2 categorieën: kids fitness voor kinderen in de basisschool leeftijd en jeugd fitness voor middelbare scholieren.

Jeugd fitness

Kinderen zijn gemiddeld tot hun 18e jaar nog in de groei.  Zeker zodra kinderen naar de middelbare school gaan, is er minder tijd voor vaste sportdagen. Gevolg is dat veel kinderen daardoor stoppen met hun wekelijkse teamsporten zoals voetbal, hockey of korfbal en veel minder bewegen. Met de vaak ongezonde voeding die ze in de puberleeftijd consumeren, zorgt dit er weer voor dat ze aankomen in gewicht. En dat wil je toch niet? Het is dus erg belangrijk om te blijven bewegen. Daarnaast zorgt fitness ervoor dat je sterker wordt en ook meer zelfvertrouwen krijgt.

Zonder goede instructie mag je bij ons niet op de apparaten en zelfstandig trainen. Onze trainers leren je alles met betrekking tot fitness: hoe werken de apparaten, wat is het maximale gewicht en hoe voer je een oefening op de juiste manier uit. Daarna krijg je bij ons een trainingsschema, zodat je zelfstandig mag gaan trainen. Dit kun je dan na schooltijd doen.

Scholieren tot 21 jaar kunnen al een abonnement afsluiten voor € 17,50 per maand, onbeperkt trainen.

Kids fitness

Voor kinderen die nog op de basisschool zitten, maar toch al graag naar de sportschool willen, hebben wij ook een leuke lesgroep. Zij kunnen dan kids fitness gaan volgen. Elke les is hierbij weer anders: de ene week is er een small group training in de zaal, de andere week gaan we opwarmen met een kwartier spinning en daarna, onder begeleiding op de apparaten. Hierbij mogen ze dan geen gewichten gebruiken. Ook is het afhankelijk van de grootte van de groep. Op het moment dat de groep erg groot is, wordt deze in twee groepen gesplitst: de ene groep gaat dan in de zaal aan de slag, terwijl de andere groep begeleidt op de apparaten traint. Na een half uur wordt dit omgewisseld.

Een abonnement kids fitness kost € 17,50 per maand.